Επιστροφή σε Τμήματα

Τμήμα Ελληνικών Λαϊκών Χορών

Το χορευτικό Τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων αποτελεί το βασικό υλικό υποστήριξης των πολύμορφων δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Μέσα από μια πορεία 40 περίπου χρόνων  το χορευτικό τμήμα έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την πόλη των Σοφάδων και προβάλλοντας τον Ελληνικό Πολιτισμό.

                Για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα:

  • Εισαγωγής στον ελληνικό παραδοσιακό χορό για παιδιά 4 – 6 χρόνων – Μουσικοκινητικής Αγωγής
  • Παιδικά και Εφηβικά
  • Ενηλίκων Αρχαρίων και προχωρημένων

Τα μαθήματα γίνονται στον πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων( πρώην Δημοτικό Σχολείο Μασχολουρίου) και οι συναντήσεις για τον καθορισμό του φετινού προγράμματος έχουν ξεκινήσει για τα παιδικά τμήματα από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.  Για τους ενήλικες η 1η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. όπου Θα συζητηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για όλα τα τμήματα ενηλίκων και θα γίνει ο χωρισμός των τμημάτων.   

           

Σκοπός του τμήματος παραδοσιακών χορών είναι να μυήσει τους συμμετέχοντες στη λαϊκή χορευτική μας παράδοση, να αντιληφθούν το ρόλο του χορού στην κοινωνία και στο περιβάλλον που αναπτύχθηκε.

Να τους δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από αυτόν, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Να αποκτήσουν κριτικό πνεύμα απέναντι στα προϊόντα της «μαζικής βιομηχανίας πολιτισμού», να εκτιμήσουν το μέτρο, την απλότητα, την αυθεντικότητα και τη διαχρονική αξία της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.

Να κατανοήσουν ότι η γνώση του παρελθόντος αποτελεί κινητήρια δύναμη για νέα δημιουργία και ότι κάθε καινούριο έργο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις παλιές αξίες.

 

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος: κ. Μαυρουδή Κική.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944.386938

Call Now Button