Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων: 40 χρόνια προσφοράς

Ανακοινώθηκε συνεργασία με το Σύλλογο «Φλόγα»

Νέοι στόχοι, νέα χρονιά, νέες συνεργασίες για τον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων, που μετρά πλέον πάνω από 40 χρόνια ενεργής παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και όχι μόνο.
Ιδιαίτερη η σημερινή εναρκτήρια ημέρα, καθώς με τον Αγιασμό, ανακοινώθηκε μια πολύτιμη μόνιμη συνεργασία με τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».
Τον Αγιασμό τέλεσε ο ιερέας κ. Ηλίας Γώγος. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε η Βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου η οποία επεσήμανε ότι ο σύλλογος αποτελεί το αποκούμπι όλων, εκφράζοντας την χαρά της για τη συνεργασία του Συλλόγου με τη φλόγα. «Έχουμε ανάγκη ο ένας από τον άλλο», τόνισε, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντική την πρωτοβουλία αυτή.
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας εξέφρασε τη χαρά του για την πολύτιμη αυτή συνεργασία και ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά».
Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε στη Διοίκηση του Συλλόγου και ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Τουλιάςδιαβεβαιώνοντας ότι «ο Δήμος θα είναι όπως και είναι δίπλα σας . Καλά πολιτιστικά ταξίδια».
Πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» κ. Δώρα Ξηντάρα-Γαρίτου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις του Συλλόγου και κυρίως για το γραφείο που θα λειτουργήσει στην Καρδίτσα με πρωτοβουλία της Βουλευτή κ. Κατσαβριά. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του γραφείου θα γίνουν το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής.

morfotikos floga7 morfotikos floga6

morfotikos floga9 morfotikos floga 10

40 χρόνια προσφοράς
Για την πολύχρονη παρουσία του Συλλόγου μίλησε η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι η μεγαλύτερη προσφορά είναι οι «φωτεινές διέξοδοι» που δίνει στη νεολαία, αποφεύγοντας έτσι … «σκοτεινές διαδρομές».
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ιδρύθηκε στα 1976 από ανθρώπους ανήσυχους πνευματικά που πίστεψαν στην ιδέα της αξιοποίησης και ανάδειξης του τοπικού Λαϊκού πολιτισμού, αλλά και των ιδιαίτερων στοιχείων της πόλη των Σοφάδων αναζητώντας παράλληλα τρόπους να εμπνεύσουν καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα στη νεολαία και να την κάνουν να μείνει και να εργαστεί για τον τόπο της.
Μέσα στα 40 χρόνια της πορείας του ο Σύλλογος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Σοφαδιτών, αλλά και των πολιτιστικά ενεργών ατόμων στο νομό και τη Θεσσαλία γενικότερα, ως φορέας που πρώτα μελετά το θέμα που τον απασχολεί κάθε φορά και στη συνέχεια το προβάλλει χρησιμοποιώντας ως συλλειτουργούντα στοιχεία το Λόγο,
τη Μουσική, το Χορό και το θεατρικό δρώμενο σε συνδυασμό με τις εικαστικές
τέχνες. Έτσι προκύπτουν οι ετήσιες εκδηλώσεις θεματικού χαρακτήρα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.
Φέτος στο Σύλλογο θα λειτουργήσουν τα εξής Τμήματα: ελληνικών χορών με χοροδιδάσκαλο την Κική Μαυρουδή, , ζούμπα Λάτιν, με υπεύθυνη την κ. Βάσω Κουτσιαρίδα, αλλά και Εικαστικό εργαστήρι, με την Σοφαδίτισσα ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια, Στίβος και κολύμβηση με τη γυμνάστρια καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Ντίνα Καραϊσκου.
Επίσης η Διοίκηση επαναφέρει την εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων, με υπεύθυνο τον κ. Ναπολέοντα Μουλιάκο, ενώ θα συνεχίσει τη λειτουργία της και η «Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας».

morfotikos floga 13 morfotikos floga1

morfotikos floga4 morfotikos floga2

Κουμπαράς για τη «Φλόγα»
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι στο Σύλλογο τοποθετήθηκε κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση της «Φλόγας» ενώ η ζωγράφος Αλέκα Κουκόσια, δώρισε ένα έργο τέχνης στη «Φλόγα».
Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το bazaar που έγινε για τον ίδιο σκοπό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Σπύρος Εκίζογλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, γονείς, παιδιά και πλήθος κόσμου.

Call Now Button