ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ

Από 20 έως 26 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Τα Καραϊσκάκεια αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, και για άλλη μια φορά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα σημεία του κόσμου, από την Ελλάδα και φυσικά τα τοπικά σχήματα ανταμώνουν επί σκηνής στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας παρουσιάζοντας ο καθένας τα δικά του τραγούδια και χορούς, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων συμμετείχε την Τρίτη 26 Ιουνίου όπου ήταν και η τελετή λήξης της διοργάνωσης. Το Νεανικό Μουσικοχορευτικό τμήμα του Συλλόγου απέδωσε χορούς από την χερσόνησο της Ερυθραίας. Την Παράσταση επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Κική Μαυρουδή ενώ στο τραγούδι ήταν η Αθανασία Αλεξοπούλου.

Call Now Button