Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική Παράσταση

  

  

  

Μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδικά και εφηβικά τμήματα ελληνικών χορών του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων δημιουργώντας πραγματικά το αδιαχώρητο τόσο από τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων σε αυτή, όσο και από την καλή διάθεση των παρευρισκομένων που ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Μέσα από το λόγο, τη μουσική, το χορό, το θεατρικό δρώμενο, αλλά και την βιντεοπροβολή , τα παιδιά ξεδίπλωσαν όλες τις πτυχές της γιορτής των Χριστουγέννων : από τα έθιμα του παρελθόντος που έφτασαν ως εμάς, όχι μόνο μέσα από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων , αλλά και από τη βιωματική συμμετοχή μας σε αυτά, μέχρι τις σημερινές συνήθειες των Νεοελλήνων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τη διασκέδαση και τα δώρα των παιδιών.

Μέσα από έμμετρο λόγο και πολύ χιούμορ οι θεατές άλλοτε γέλασαν με την ψυχή τους με το νόημα που έχει λάβει σήμερα η γιορτή και άλλοτε συγκινήθηκαν με τις δυσκολίες των ανθρώπων του παρελθόντος που με πολλή αγάπη και χωρίς πολλά υλικά μέσα περίμεναν τη μεγάλη αυτή στιγμή της Χριστιανοσύνης.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων μέσα από την πολύχρονη πορεία του στα κοινωνικά και πολιτιστικά πράγματα της περιοχής επιμένει να ανοίγει φωτεινούς δρόμους στους νέους του τόπου μας ενθαρρύνοντας την ενασχόλησή τους με τα Γράμματα και τις Τέχνες και προσφέροντας έμπρακτο έργο στη τοπική κοινωνία.

Την συνολική επιμέλεια της παράστασης,την προετοιμασία και το συντονισμό των παιδιών είχε η χοροδιδάσκαλος Κική Μαυρουδή. Το σκηνικό επιμελήθηκε η Κουτσώνα Βάσω.Τις latin χορογραφίες επιμελήθηκε η Νικολέτα Μπλάνη. Στην απόδοση των παραδοσιακών καλαντισμάτων συνέβαλε η Αθανασία Αλεξοπούλου. Στον ήχο και την επιμέλεια της μουσικής ήταν η Δήμητρα Πατέτσου, ο Γιώργος Μαφούνης και ο Κρίτων Ζιάκας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο π. Ηλίας Γώγος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων Γιάννης Σταμούλης, οι Αντιδήμαρχοι Θώμη Καφάση, Σπύρος Εκίζογλου, Θοδωρής Χασιαλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Παππάς , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σοφάδων Ντίνος Σακκάς , πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και εκατοντάδες κόσμου.

Call Now Button