8η γιορτή ρόκας 2022

Με πολλή μεγάλη επιτυχία και δημιουργώντας το αδιαχώρητο στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκε η 8η Γιορτή Ρόκας του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.

Μια γιορτή που έχει καταστεί πλέον θεσμός στην ευρύτερη περιοχή και έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου που την πλαισιώνει ως μία ευκαιρία να διασκεδάσει σε έναν ξεχωριστό χώρα και να γευτεί ένα αγαπητό έδεσμα της παραδοσιακής διατροφής που εξακολουθεί να είναι δημοφιλές ακόμη και στις μέρες μας.

Η διατροφή των κατοίκων του Θεσσαλικού κάμπου βασιζόταν στα αγαθά που οι ίδιοι μπορούσαν να καλλιεργήσουν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητάς τους χωρις μεγάλες δυνατότητες φροντίδας των κτημάτων τους και χωρίς , ασφαλώς, τα σημερινα τεχνικά μέσα.

Το καλαμπόκι, λοιπόν, αποτελούσε βασικό στοιχείο αυτής της διατροφής είτε με τη μορφή ψωμιού, της ” μπομπότας”, είτε με τις πολλές χρήσεις του στις πίτες και ιδιαίτερα στον ” πλαστό”, είτε ως ” πιτσαλουδες” ,το σημερινό ποπ κορν, είτε με την πιο δημοφιλή εκδοχή του, αυτή της ψητής ρόκας που άνοιγε την όρεξη σε μικρούς και μεγάλους και που κατέληξε να είναι το αγαπημένο έδεσμα, το σνακ, όλων!Με αυτή τη σκέψη ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων ξεκίνησε το 2013: την ιδέα μιας Γιορτής που θα φέρνει κοντά τους ανθρώπους μέσα από τις γευστικές μνήμες τους και θα τους δίνει παράλληλα μια ευκαιρία να χαρούν και να διασκεδάσουν σε μια όμορφη γειτονιά της πόλης.

Η λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους : Μάκη Κουτσιούμπα και Νίκη Σουφλέρη στο τραγούδι, Μιχάλη Καραμούτη στο κλαρίνο, Σάκη Πνευματικό στο μπουζούκι και Βάϊο Λιανό στα πλήκτρα ξεσήκωσε τους επισκέπτες που πέρασαν μια όμορφη βραδιά και γλέντησαν μέχρι το πρωί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους εθελοντές που εργάστηκαν σκληρά για να διεκπεραιωθούν οι πολλές υποχρεώσεις της βραδιάς, τους χορηγούς που πρόσφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο και όσους κάθε φορά στηρίζουν υλικά και ηθικά το έργο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.

Με την ευχή για μια καλή χρονιά με υγεία και έμπνευση στις δραστηριότητες όλων μας ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι …

Μετά την σιγή των δραστηριοτήτων μας για μια διετία, ας συναντηθούμε ξανά με ανοιχτές καρδιές για να κρατήσουμε αλώβητες τις ψυχές μας.

 

 

 

 

Call Now Button