“…Σαν σχολική γιορτή…”

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την 25η Μαρτίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων πραγματοποίησε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων για πρώτη φορά εκδήλωση με τίτλο: « Σαν σχολική γιορτή…»

Μια ξεχωριστή γιορτή με λόγο, μουσική, χορό και τραγούδι που στόχος ήταν να αποτελέσει ένα μικρό σεντούκι μνήμης και ιστορικής συνέχειας που θα παρουσίαζε σε όλους, αλλά κυρίως στα παιδιά το μεγαλείο της χώρας μας και των αγώνων της για λευτεριά.

Οι τέχνες συλλειτουργούν για ακόμη μια φορά και μας ταξιδεύουν στην ιστορία της πατρίδας μας, στα μονοπάτια της αυτοθυσίας και της προσφοράς μεγάλων μορφών όπως αυτών του Ρήγα, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου, αλλά και του Σοφαδίτη Δοσίθεου Παναγιωτίδη, επισκόπου Λιτζάς και Αγράφων και ενός από τους πρώτους φιλικούς.

Οι μελωδίες αγγίζουν την ψυχή και οι εικόνες δυνατές ξεπηδούν μπροστά στα μάτια μας για να θυμηθούμε, να έρθουμε λίγο πιο κοντά στο χθες, να προβληματιστούμε, να μάθουμε και να αποκτήσουμε δυνάμεις για το αύριο.

Την ιδέα αγκάλιασαν με αγάπη τα μέλη του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά. Η Ιωάννα Γκαντή, η Αθανασία Αλεξοπούλου, η Τσιλού Λίνα, ο Θανασάκης Δημήτρης ήταν σημαντικοί αρωγοί και συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό. Τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου των χορευτικών τμημάτων συμμετείχαν με ποιήματα, τραγούδια και χορούς. Στην εκδήλωση τραγούδησε η μαθήτρια Κουτσώνα Όλγα.

 

 

 
Call Now Button